Dutrupgaard Seminaret

23. – 24. juni arrangerer Dutrupgaard en hel weekend med foredrag, diskutioner og musikk. Tag ud til Dutrupgaard Skt. Hans weekenden og hør om borgerløn, falske nyheder og politisk engagement i samtidskunsten – og ikke mindst Kjell Inge Torgersen sin norske fortolkning af Sting. 

Samlet pris for hele weekenden: 250 kr
Se under hvert enkelt arrangement for stk pris. Tilmelding til alle arrangementer sendes til post@dutrupgaard.dk

 

Gratis penge til alle – Ingeborg Eliassen

Lørdag 23. juni kl 12.00

Flere er blevet arbejdende fattige. Den økonomiske ulighed er blevet større. Grænserne i arbejdslivet sløres, og en del af dagens unge presses ind i prekariatet, den nye underklasse. Automatiseringen af ere nye jobs øger faren for massearbejds- løshed. De nordiske velfærdsstater er under pres. Kan en 200 år gammel idé være en løsning på alt dette? Det mener en voksende gruppe nobelprisvindere i økonomi. Det mener socialistiske tænkere og liberalistiske ideologer, grønne entusiaster og teknologiske avantgardister. Alle foreslår de indførelse af borgerløn. Men snakker de om det samme? Eller er borgerløn et samlebegreb for en række modstridende ideer, som aldrig ville kunne forenes? Og hvem skal i alle tilfælde nansiere en sådan utopi? Indledning ved journalist og forfatter Ingeborg Eliasssen.

Pris: 100 DKK

 

Sandhed og løgn i politik og medier – Sven Egil Omdal

Lørdag 23. juni kl 14.00

 

Hvad sker der med politikken og journalistikken, når verdens mægtigste mand lyver, hver gang han åbner munden?

”Post-truth” blev kåret til årets engelske nye ord i 2016.
Den ekstreme relativismes credo er blevet aktuel politik: Mod dine fakta sætter jeg mine alternative fakta. De sociale medier distribuerer løgnene med en fart, ingen korrigering kan holde trit med.
Hvem kan vi stole på i en tid, hvor følelser og identitet trumfer dokumentation og bevisføring?

Pris: 100 DKK

Skt. Hans koncert med Kjell Inge Torgersen

23. juni kl 17.30

 

Han har blandt andet gendigtet tekster af Sting til nynorsk. Hans koncert med fortolkninger af Stings kendte sange har ere gange været vist i norsk TV. Han har også udgivet ere cd’er og fået topkarakter af norske musikkritikere: «Kjell Inge trænger ind under huden med sin stærke og karakteristiske stemme.»

Kjell Inge synger også eget anmelderrost materiale for os. Vi åbner kl. 17.30. Koncerten begynder kl. 18.00.
Salg af grillmad, øl og vin.

Koncertbilletter: 140 DKK

Socialt og politisk engagement i samtidskunsten –  Forfatter Anne Lise Marstrarnd-Jørgensen, og poet og lmskaber Odveig Klyve i samtale med forfatter og dramatiker Stina Oscarsson

Søndag 24. juni kl 17.00

 

Anne Lise Marstrand-Jørgensen er en dansk skønlitterær forfatter. Hun debuterede i 1998 med digtsamlingen ”Vandring inden ophør.” Hun k sit gennembrud i 2009 med romanen Hildegard. Hun har udgivet otte romaner og re digtsamlinger. Senest den anmelder- roste roman Sorgens grundstof.

Marstrand-Jørgensen er aktiv samfundsdebattør og stærkt kritisk overfor Danmarks ygtninge- og udenrigspolitik. Hun er aktiv
i netværket Venligboerne. Hun modtog Statens Kunstfonds Arbejdslegat i 2007, Weekendavisens Litteraturpris i 2009 og Otto Gelsted-prisen i 2013. Hun blev i marts måned kåret til vinder af Politikens Litteraturpris 2017.

Odveig Klyve er en norsk forfatter, gendigter og lmregissør. Hun debuterede i 1993 med digtsamlingen Rift (Cappelen). Klyve har skrevet digtsamlinger og børnebøger, og hun har skrevet og instrue- ret ere kort lm, som har været vist på lmfestivaler i Europa, USA og Indien. Hendes digte er oversat til 18 sprog bl.a. arabisk, engelsk, fransk, spansk, persisk, italiensk, kinesisk, russisk og hindi. Odveig Klyve debuterede på Høstudstillingen (Statens Kunstudstilling)

i 2012 med et videoværk og senere samme år på kunstfestivalen Les Rencontres Internationales i Paris. I 2017 blev hun tildelt Statens Kunsnterstipendiat for et tiår.

Stina Elisabet Oscarson er en svensk teaterinstruktør, dramatiker/ forfatter, samfundsdebattør og tidligere teaterchef. Fra maj 2011 til maj 2014 var hun chef for Radioteateret på Sveriges Radio. Hun

har gjort sig bemærket for sit politiske samfunds-engagement, ikke mindst i kulturdebatten, med visionen at gøre teateret til et forum for politisk, demokratisk dialog. Den af hende iværksatte ”alternative kulturudredning”, Skuggutredningen, k stor betydning i 2008 på den kulturpolitiske debat i Sverige.

Siden 2014 har Stina arbejdet som kronikør på Dagens Nyheters kultursider og skriver i dag for ETC. I februar 2018 udkom hendes seneste bog: ”Tror du, att du kan förändra världen utan att anstränga dig?” og til august er hun aktuel med en opsætning på Stockholms Stadsteater.

Pris: 100 DKK

 
Klik ‘kommer’ på vores Facebook event og følg Dutrupgaards Facebook side for flere arrangmenter. 

 

Comments are closed.