Nordsjællands førende private kunstgalleri udstiller Birgitte Raen Gilsviks malerier

Oprindelig

Nordsjællands førende private kunstgalleri, Galleri Orange, viser i perioden 27. februar til 20. marts 2015  14 nye værker af den norske kunstner Birgitte Raen Gilsvik. Udstillingen er koncentreret om temaet ”Talende Landskaber”, og er som titlen antyder, inspireret af naturen.

Om udstillingen siger gallerist og ejer af Galleri Orange Georg Reinhard Mathiasen:

“Birgittes arbejder kan ved første øjekast ses som meget blide og varme gengivelser af naturen, men det er meget mere end det. Man mærker tydeligt, at billederne er skabt af nødvendighed. De er skabt af både livslyst og temperament, men også med en dirrende uro og lyst til at fortælle os om balancen mellem håb, glæde og fortvivlelse. Lærrederne er malet råt og med selvsikkerhed og glæde ved fordybelsen i arbejdet, men vi får som i livet dage og oplevelser, der balancerer mellem euforisk glæde og uro.”

I udstillingen “Talende Landskaber” udforsker Raen Gilsvik maleriet med forskellige penselstrøg og ved at udfordre farvernes karakter gennem variation af felternes størrelse og form. Hun arbejder med billedfladen ved at opbygge struktur og stoflighed gennem lag på lag med maling, og hun kan ofte gå brutalt til værks med lærrederne, skrabe og ridse med kniv eller groft sandpapir for at opnå en bestemt struktur.

Dato, tid og sted

Galleri Orange inviterer til Fernisering, hvor Birgitte Raen Gilsvik vil være til stede:
Fredag den 27. februar 2015 kl. 17.00 til 19.00

Adressen er:
Badevej 2 b, 3000 Helsingør

Ellers har Galleri Orange åbent: tirsdag – fredag 10.00 til 17.00 og lørdag 10.00 til 14.00.

Invitation (pdf-fil)

Kontaktoplysninger

For mere information kontakt venligst Galleri Orange på:

Email: georg@galleriorange.dk
Tlf. +45 2040 7337

Birgitte Raen Gilsviks baggrund

Maler og kunstner

Raen Gilsvik udstillede for første gang sine billeder i 1997, og har siden haft 16 separatudstillinger og deltaget i over 12 kollektive udstillinger i Norge og i Danmark. Hun har arbejdet med mange forskellige teknikker som skulptur, akvarel, collage og grafiske tryk, men det er først og fremmest maleriet som kunstnerisk udtryksform, hun har koncentreret sig om.

Raen Gilsviks uddannelse som billedkunstner omfatter klassiske kurser i maling, tegning og croquis ved bl.a. Stavanger Kunstskole og Rogaland Distriktshøjskole (nu universitetet i Stavanger). Desuden har hun studeret sammen med billedkunstnere som Kjell Pahr-Iversen, Roland Lengauer og Lou Rizollo. Hun har også studeret serigrafi ved grafisk værksted i Stavanger.

Comments are closed.