invitation til debatmøde hårde tider

Den europæiske velfærdsstat er sat under pres. Faglige rettigheder svækkes, faste jobs bliver en sjældenhed og i flere lande skæres der på lønninger og pensioner samtidig med at ledighadet vokser. På vej ud af krisen står vi tilbage med et forandret Europa – hvordan skal vi forholde os til det? – hvad gør vi?

Socialpolitisk Forening, Foreningen Dutrupgaard og Internasjonalt Hus inviterer til debatmøde om det forandrede danske og europæiske arbejdsmarked, krisens udfordringer og konsekvenser samt forslag til, hvordan de kan håndteres og måske endda løses. Med Rune Engelbreth Larsen, Ingeborg Eliassen, Verner Sand Kirk(AK-Samvirke), Frank Skov(CEVEA) og Simon Neergaard-Holm (DA).

PH Cafeen – Halmtorvet 9A 1700 København V, Mandag den 11. maj kl. 17.00–20.00.
50 kr. for medlemmer og overførselsindkomster, 100 kr. for ikke medlemmer. Reg.: 8401 Kontonr.: 0001107640.
Tilmeld dig senest onsdag den 6. maj på post@socialpolitisk-forening.dk eller tlf. 23 32 03 94.

Se invitation her

Aftenens program

Kl. 17.15 – 18.00 – Rettighedssvækkelser og sårbare klasser i et forandret Europa
Europa kan være på vej ud af den største økonomiske krise siden anden verdenskrig. Men det europæiske samfund har ændret sig. Ingeborg Eliassen, udenrigsjournalist og forfatter til bogen “Harde tider – Det nye arbeidslivet i Europa”, vil sætte spot på, hvordan presset på den europæiske velfærdsstat har ført til rettighedssvækkelser og grobund for den nye udsatte klasse “prekariatet”.

Kl. 18.00 – 18.30 – Et normskred i ledighedsdebatten
I Danmark er der siden 1990erne sket et normskred, hvor ledighed betragtes som selvforskyldt. Rune Engelbreth Larsen, politisk kommentator og forfatter til bogen “Ledighed og ledighad”, vil bl.a. diskutere de forandringer, der er sket i måden vi omtaler de ledige på, og hvordan overvågning af dem særligt siden 2011 er eskaleret til grænseoverskridende indgreb i privatlivet.

18.45 – 20.00 – Er dette vejen ud af krisen – Hvad bør gøres?
Er dette vejen at gå for at komme ud af krisen? Sker der en dæmonisering af ledige? Eller er det blot en tilpasning til arbejdsmarkedets virkelighed? Og hvad er der eventuelt af alternativer? Frank Skov Kristensen (Analysechef, Cevea), Verner Sand Kirk (Direktør, AK-samvirke), Simon Neergaard-Holm (Chefkonsulent, Dansk Arbejdsgiverforening) samt de to oplægsholdere vil i en paneldebat, komme med deres bud på den danske og europæiske arbejdsmarkedssituation, og hvordan vi kan og bør håndtere den.

Comments are closed.