Digteren, kunstneren og kærlighedsaktivisten Åsmund Seip besøger Dutrupgaard

Åsmund Seip på Dutrupgaard

Den norske digter og forfatter til bøgerne; “100 Days of Love” (2012) og “100 Days for the Earth – Love Poetry Revolution” (2014), Åsmund Seip, er i Danmark i forbindelse med sin optræden for den danske organisation Chora Connection.

Chora er et netværk af forskere og kunstnere, der arbejder for at understøtte udviklingen af et bæredygtigt og robust samfund.

“Naturen er vigtig for mig. Det er der, ordene kommer fra. Naturen fordrer nærvær – og det nærvær, jeg oplever, når jeg er i kontakt med naturen, bringer mig tættere på mig selv, ” fortæller Åsmund om sin inspirationskilde.

Alle digtene er blevet til på den måde, at Åsmund i en periode på 100 dage skriver et nyt digt hver dag. Digtene publicerer han løbende på sit website; asmundseip.com, så man som læser kan følge med i skriveprocessen.

Resultatet er 100 digte på engelsk, der hylder naturen, nærhed og ikke mindst kærligheden.

“Med en baggrund som grafisk designer har jeg typisk arbejdet med kreativitet på én bestemt måde; fra hovedet og ned i kroppen. Når jeg skriver mine digte arbejder jeg bevidst nedefra og op; ved at mærke min krop og dyrke forbindelsen til naturen og omgivelserne,” siger Åsmund og tager en dyb indånding for ligesom at understrege, at der er tale om en helt anden og mere afslappet tilgang til den kreative proces.

Åsmund er opvokset på en gård ude på landet og er derfor ikke fremmed overfor naturen, men flyttede som voksen ind til storbyen. Om sit besøg på Dutrupgaard siger Åsmund:

“Jeg føler, at der er trygt her. Her kunne jeg godt tænke mig at komme på kunstnerophold,” siger Åsmund efter at have lukket sine øjne og brugt noget tid på at fundere over, hvordan han bedst kan beskrive stemningen her på Dutrupgaard.

Du er så hjertelig velkommen, Åsmund!

Åsmund Seip

Digt fra 100 Days for the Earth – Love Poetry Revolution – af Åsmund Seip

I am human. I stand with my feet on the ground and I say I am not Norwegian. Not Scandinavian. Not European. I am not white. Not Christian. I am no organization or party, no ideology or direction. I am not my background, my upbringing, my parents or my education. I am not the neighbourhood I live in, nor the clothes I walk around in. I am not my choices. Not my failures. Not my successes. I am not what you think of me and I am not what I think of me. I am not these words. And I am not alone.

I am human. I am natural. I was born to my Mother, the Earth and to her I will return. I am here. Alive. And not alone.

I was born free. Freedom is the natural state of being alive and in balance. My ultimate reason for being here is to experience myself as alive and free. I stand with my feet on the ground and I say I will never give up until every aspect of me experiences itself as alive and free. Every aspect.

I am human. I am woven from the same fabric as everything else. As I breathe, so does the sky and the swallows and the worms and the apples and the wounded soldiers and the farmer’s children. As you breathe, I breathe. Alive and free. Every aspect of us. Every aspect.

Freedom is the only option.

Freedom. I am.

Comments are closed.