Helsingørs kulturelite samlet på Dutrupgaard for at diskutere ny kulturpolitik

Kultureliten_besoeger_dutrupgaard_nyhedsbrev

Dutrupgaard havde onsdag den 25. februar 2015 æren af at være vært for en workshop med 23 aktører fra Helsingørs kunst- og kulturinstitutioner, heriblandt slotsforvalteren på Kronborg, chefen for Helsingør Teater og medarbejdere fra Helsingør Kommunes Center for Kultur, Idræt og Byudvikling. Workshopdeltagerne havde til opgave at diskutere og formulere kommunens nye kulturpolitik.

Efter workshoppen bød Dutrupgaard workshopdeltagerne på en lækker middag bestående af lammekorma, mandelgratineret kylling og salater.

middag_workshop

Det var det første møde med Duptrupgaard for mange af gæsterne, men ikke desto mindre beskrev flere af gæsterne stemningen som værende afslappet, hyggelig og “som at være hjemme”. Det varmer vores hjerter!

I pausen tog vi fat i 4 af mødedeltagerne og stillede dem spørgsmålet:

Hvad sætter du mest pris på ved et mødested?

Jørgen Sprogøe

Jørgen Sprogøe
Kulturchef i Helsingør Kommune

“Som kulturchef er jeg med til at planlægge mange møder, og når jeg skal vælge et mødested, så går jeg primært efter to ting: 1) folk skal føles sig veltilpasse, og 2) de skal have en oplevelse. Dutrupgaard opfylder begge dele: Her er en særegen stemning, der gør, at folk vil kunne huske dette møde i lang tid fremover. Det er ilden i pejsen, og det at der bliver puslet om én. Derudover så passer salon-stemningen i den store spisestue rigtig godt til dagens workshop, som indebærer en masse fælles-drøftelser og debat frem og tilbage.”

 

Eva Hjelms

Eva Hjelms
Kulturkoordinator i Helsingør Kommune

“Jeg sætter pris på den fleksibilitet, der kan opstå ved at man mødes under nogle lidt andre rammer end dem, man er vant til. Det uformelle rum, et mødested som Dutrupgaard skaber, inviterer til diskussion og debat, og det ligger fint i tråd med aftenens diskussioner om værdipolitik for kulturlivet i Helsingør. En anden ting, jeg lægger vægt på i min vurdering af et mødested, er synliggørelsen af Helsingør. Det er vigtigt for mig at sætte fokus på de mange, fine tilbud, der eksisterer i lokalområdet.”

 

Søs Vikkelsøe

Søs Vikkelsøe
Redaktionschef på Kulturværftet og Toldkammeret

“Det første indtryk af et mødested, og den første kontakt med et mødested, betyder alt. Føler man sig velkommen? Får man en god service? Det er noget af det, jeg vurderer højest, når jeg skal planlægge et møde et nyt sted. Dutrupgaard er et super charmerende mødested. Her er en særegen stemning og masser af hjemlig hygge. Det passer godt til en mindre gruppe af mennesker, der gerne vil skabe netværk og nye relationer.”

 

Mogens Aasvang

Mogens Aasvang
Formand for Kunstforeningen Helsingør og Omegn

“Dutrupgaard som mødested egner sig godt til en gruppe som vores. Den afslappede stemning og den hjemlige hygge indbyder til samtale og dialog. De, der er lidt tilbageholdende kan bedre slappe af og tage del i debatten. Som en der kommer udefra og ikke er en del af gruppen, så føler jeg mig godt tilpas.”

De to første (store) fotos er taget af Søren M. Osgood

Comments are closed.